знаци и табели за строителни обекти

Знаци и табели за строителни площадки

На строителна площадка, където работят много хора, е важно да се осигури възможно най-безопасната среда. Знаците за безопасност на строителна площадка могат да предупредят и информират минувачите, както и да предпазят работниците от трагични инциденти. Можете да поръчате висококачествени строителни табели на достъпна цена в нашия онлайн магазин с бърза доставка до всяка точка на страната.

Защо се нуждаем от знаци и знаци на строителната площадка?

Знакът на сградата е цветно изображение на правилна геометрична форма, направено в контрастни, закачливи нюанси. Знаците изобразяват общоприети графични символи и надписи. Те са предназначени да предотвратят възможна опасност, както и да информират за местата, където се съхраняват средства за пожарогасене и първа помощ.

Строителните знаци се използват за:

  • предотвратяване на злополуки и производствени наранявания;
  • премахване на заплаха за живота и увреждане на здравето;
  • предотвратяване на пожари и аварии.

Основните знаци могат да се комбинират с допълнителни (обяснителни), ако трябва да се изясни, ограничи или засили действието на основните знаци. Обяснителните табели се поставят под или от дясната/лявата страна на основния знак. Формата на допълнителните изображения за безопасност на сградата често е правоъгълна.

Къде се монтират строителни табели ?

знаци и табели за строителни обекти

Знаците на строителната площадка трябва да бъдат разположени на най-видно място, в зрителното поле на работниците и хората, за които са предназначени. Строителните табели се поставят така, че да не разсейват и самите те да не станат потенциално опасни. Знаците са монтирани на входа / входа на съоръжението, по периметъра, в близост до помощни и технически помещения. Ако трябва да ограничите площта на табелата, трябва да окачите табела до нея.

Видове строителни знаци

Специализираните табели могат да бъдат: несветещи, светлоотразителни, луминисцентни. Според структурната структура те са обемни и плоски. Изработени са от износоустойчиви материали: метал, пластмаса, силикат или плексиглас, самозалепващо фолио и хартия. Най-често срещаните форми са: кръг, триъгълник, квадрат. Има предупредителни, указателни и забранителни информационни табели за строителни обекти:

  • предупреждение – призив да бъдете внимателни и да концентрирате вниманието си във връзка с потенциално опасни строителни работи;
  • забранителни – забраняват определени действия, например пушене, пиене, изнасяне и носене на неща, влизане на територията без специално облекло;
  • указателни – тук се включват табели с надписи „вход“, „вход“, „изход“, „трапезария“, „медицински блок“, „склад“, както и стрелки, които задават посоката.

Знаците на строителната площадка трябва да бъдат монтирани, особено на места с повишена опасност за хората, както и върху производственото оборудване. Не ги подценявайте, защото те спасиха много животи!